Hraniční policajti zadržali štyroch maloletých Somálčanov

22.02.2011 Snina

Ubľa/Čierna 22. februára (TASR) - Príslušníci riaditeľstva hraničnej polície zadržali dnes v skorých ranných hodinách na slovensko-ukrajinskom pohraničí piatich cudzincov. Štyria z nich sú maloletí a pochádzajú zo ...
\"Dnes o 3.40 h zadržali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Ubľa štyroch štátnych príslušníkov Somálska pred pohostinstvom Ubľanka v obci Ubľa v okrese Snina. Keďže všetci cudzinci sú maloletí vo veku 14 a 15 rokov, budú odovzdaní pracovníkom úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a umiestnení v detskom domove, \" informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická.
Štátneho príslušníka Ruskej federácie zadržali podľa jej slov policajti z OHK PZ Čierna nad Tisou v obci Čierna v okrese Trebišov asi o 4.11 h, tri minúty po tom, ako jeho pohyb zaznamenal kamerový reťazec. \"Keďže cudzinec bol v minulosti právoplatne vyhostený zo SR, jeho súčasné neoprávnené prekročenie štátnej hranice bude kvalifikované ako prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, \" uzavrela Kopernická.
 

Vyberte región